Igazi “party- étel”, egy fasírt-egy falat, így kényelmesen fogyasztható akár még állva is. Rakjuk körbe jó sok friss zöldséggel, paradicsommal, paprikával, vagy készítsünk hozzá valamilyen könnyű szószt, és akkor teljes értékű főétel.
Lenmagos-zöldséges fasírtok
Hozzávalók:
1 csésze sárga lenmag,
2 db paradicsom,
1 csokor petrezselyem
1/2 fej lilahagyma
8 db fél szárított paradicsom
egy kis bio zöldségfűszer
A lenmagot megdaráltam. Tettem hozzá vizet és az alábbi keveréket:
A paradicsomot, aszalt paradicsomot, a petrezselymet, a bio zöldségfűszert és egy fél lila hagymát összeturmixoltam, ezt is a keverékhez tettem.
Ízlés szerint sóztam, lehet még utólag fűszerezni, nekem elég volt a petrezselyem íze.
Kicsi gombócokat formáltam, és 4 órát aszaltam.
Lénárt Gitta receptje
gittarawfood.blogspot.hu