A Chia mag az aztékok kincse. Jótékony hatásairól mostanában sokat lehet olvasni. Omega 3 zsírsavak, antioxidánsok, fehérjék, élelmi rostok, vitaminok és ásványi anyagok természetes forrása. Több antioxidáns található benne, mint az áfonyában!
Miért szeretem én?
Mert a gyümölcsökből pár óra alatt pudingszerű, lekvárszerű finomságot varázsol, így változatossá téve a gyümölcsfogyasztást. Akinek fontos a “jóllakás” érzése, annak ajánlom. Egy kis tálka chia puding után úgy érzem, hogy most egy hétig nem is fogok enni, annyira tele vagyok. Azt vettem észre, hogy kevesebb alvás is elég egy chia pudingos gyümölcsvacsora után, reggel frissen és energikusan ébredek.
Mindenféle gyümölccsel nagyon finom, tulajdonképpen íze nincs, a gyümölcs adja a puding ízét, a chia mag pedig a fehérje, zsír és egyéb vitamin tartalmával járul hozzá az étkezéshez.
Most egy barackos verzióval készültem, a szezonra való tekintettel.
Chia puding
Hozzávalók:
20 dkg tisztított barack
2 evőkanál chia mag
1 evőkanál méz
A barackot összeturmixoljuk, vagy botmixerrel simára keverjük. Hozzáadjuk az édesítőszert (mézet, vagy bármilyen természetes édesítőt, amit használsz), a chia magot, jól elkeverjük, és egy órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a magok megduzzadjanak.
Adhatunk még hozzá darabos gyümölcsöt és kesudiót is!
Lénárt Gitta receptje