A régen várt brokkoli leves, nagyon szeretem, és szezonja is van. Ez a leves egy kicsit lágyabb, nem annyira erőteljes brokkoli ízű. Laktató, finom, nyers és természetesen egészséges.
Brokkoli leves
Hozzávalók:
1/2 csokor brokkoli
1 kisebb sárgarépa
1 marék kesudió
1 kanál szójaszósz
1 kanál miso
1 kiskanál bio grill fűszerkeverék
víz (ezt nem mértem ki… )
A hozzávalókat turmixgépben simára keverjük. Először kevés vizet tegyél bele, és ha már pépes, akkor állítsd be a sűrűséget a megfelelő állagra. Én sűrűn szeretem, ezért kevés vizet használtam. A répa, a fűszerek és a miso egy kicsit tompítja a brokkoli intenzív ízét, a kesudiótól pedig jó krémes lesz. Egy jó adag lenmagos krékerrel főétel.
A tányérban díszíthetjük még kicsire vágott brokkoli rózsákkal, és apróra vágott kápia paprikával. A képen látható díszítés mellett még belevágtam majdnem egy egész paprikát, olyan finom lett vele!
Lénárt Gitta receptje