A jelenlegi dietetikai ajánlások szerint napi 3-4 adag zöldséget kellene elfogyasztanunk. Ez megközelítőleg 3-4 marékot jelent. Ha valaki nem fogyaszt rendszeresen salátákat, akkor a szedvicsébe tett paprika, uborka paradicsom és retek, illetve az ebédhez elfogyasztott savanyú uborka ezt a mennyiséget biztosan nem fedezi.
Tudta?
Egy változatos összetételű, zöld növényekből álló keverékkel sokkal több növényi tápanyagot vihetünk be szervezetünkbe, mintha például egy 5-6 fajta növényből készült salátát fogyasztanánk el. Ehhez fontos, hogy olyan zöldségmixet válasszunk, ami alacsony hőfokon történő dehidratációs eljárással készült. E művelet során úgy porítják az élő növényt, hogy nem sérülnek az abban található enzimek, vitaminok és tápanyagok.
Az én két favoritom ráadásul az avokádó és a brokkoli, melyek valljuk be, nem részei mindennapos étkezésünknek. Az avokádót a legjobb „nem hízlaló” energiaforrásnak tartom, és rendkívüli lúgosító hatással rendelkezik. A brokkolit pedig egyenesen a növények királyának tekintem, hisz a méregtelenítéstől, a rákmegelőző hatáson át a gyulladáscsökkentésig mindenre képes. Ha azonban nem jutunk friss, és lehetőleg vegyszermentes zöldségekhez, csak egy dolgot tehetünk: dehidrált zöldségporokkal egészítjük ki napi menünket.
Egyre több ilyen termék van a piacon, melyek közül a Young pHorever Greens és a Young pHorever Doc Broc’s készítményeket tartom a legjobb választásnak a család minden tagja számára. A fent említett lúgosító zöldségek, az avokádó és a brokkoli elengedhetetlen alkotóik, de széleskörű, minőségi összetevő palettájuk és kíméletes gyártási eljárásuk kiemeli őket a tömegből. A Doc Broc’s 19 összetevője gyermekek számára ideális, lágy zöldség ízével nem emlékeztet semmilyen gyógynövényre. A Young pHorever Greens dehidratált zöldségmix több mint 40 összetevője amellett, hogy fogyasztása segíti a lúgosító kúrákat, ellát a legértékesebb növényi mikrotápanyagokkal, és a méregtelenítés összes eleméhez támogatást nyújt. Könnyen emészthető szerves összetevői energizálják és táplálják a sejteket, miközben egyensúlyba hozzák test pH-szintjét.