Elsőre furcsán hangzik, de több helyen olvastam már. Ezt nem hagyhatom ki! A gazpacho levest nagyon szeretem, nem csak én, de az egész családom, még a gyerekek is. De hogy kerül egy sós levesbe egy édes gyümölcs? Dinnye?
Már pedig itt figyel a dinnye a hűtőben, készen arra, hogy belekerüljön a dinnye gazpacho levesbe.
Hozzávalók:
1 kisebb görögdinnye negyede kimagozva és kockára vágva
1 közepes piros kaliforniai paprika
3 közepes paradicsom
1 fél aszalt paradicsom (elhagyható, de ad egy egyéni ízt a levesnek)
1 kisebb uborka
1 kiskanál citromlé
csipet só
(az eredeti levesből a hagyma, olaj és a bazsalikom maradt ki)
A dinnyéből néhány kockát félreteszünk, a többit a többi hozzávalóval simára turmixoljuk. Vizet nem kell hozzáadni, mert a dinnyének van elég leve.
A félretett dinnye-kockákkal díszítsd!
Az egyik ok, amiért sokkal szívesebben készítek nyers levest, mint bármelyik főzött társát az, hogy pikk-pakk készen van. Nincs sok időm, ugyanakkor szeretném, ha ebbe a kevés időbe minél több minden beleférne. Egy ilyen leves elkészítése az alapanyagok megmosásával, feldarabolásával együtt is legfeljebb 5 perc. Jó, most ez egy picit több volt, mert a dinnyét ki kellett magozni. A magozással együtt 10 perc, és már ehető is!
Szerintem izgalmas ez a párosítás, zöldségek és a dinnye. Zsírtartalma nulla, így egy nagyon könnyű, nyári kánikula levest kapsz, mostanában jól esik az ilyen 🙂 .
Lénárt Gitta
gittarawfood.blogspot.hu