Hihetetlenül szép és finom, ünnepi alkalmakra nagyon is megfelelő édesség. Ha nincs éppen málnaszezon, használjunk nyugodtan mirelit málnát.
Hozzávalók:
- 50 dkg málna
- 2 evőkanál méz
- 2 teáskanál agar agar
- 2 dl tisztított víz
Kesuhab:
- 20 dkg kesudió,
- 2-3 dl tisztított víz
- 1 evőkanál méz (vagy más természetes édesítőszer, amit szeretsz)
- ½ citrom leve
- 1 teáskanál vanília por (a vaníliarúd kikapart belseje is kiváló)
A málnát turmixgépben elturmixoljuk, hozzáadjuk a mézet, majd a 2 dl vízben felfőzött agar-agart. Folyamatosan keverjük.
Formás poharakba öntjük, majd betesszük a hűtőszekrénybe, amíg megdermed. Tálaláskor tányérokra borítjuk, vaníliás kesuhabbal díszítjük.
A kesuhabhoz a hozzávalókat turmixgépben simára keverjük.
Lénárt Gitta
gittarawfood.blogspot.hu