Először én is reszeltem az uborkát, és villával szétnyomkodtam az avokádót, de sokkal gusztusosabb valóban, ha nem reszeljük, hanem apró kockákra vágjuk a hozzávalókat. A citrom nagyon feldobja, sőt, a citromnak nem csak a levét használtam, hanem citromszeleteket is tettem bele héjastul.
Egy kis petrezselyemmel, fehér hagymával isteni!
Avokádós uborka saláta
Hozzávalók:
1/2 avokádó
1/2 kígyóuborka
1/2 citrom leve
1/4 citrom felkockázva héjastul
kevés petrezselyem
só, bors
1/4 fehér salátahagyma
Az uborkát és az avokádót apró kockákra vágjuk és összekeverjük. A citrom levét ráöntjük, sózzuk, borsozzuk. A negyed citromot vékony karikákra, majd cikkekre vágjuk, azt is hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Óvatosan átforgatjuk, és már készen is van.
Apróra vágott fehér hagymát és petrezselyem zöldjét teszünk a tetejére.
Ha eszel kenyeret, akkor egy friss pirítósra nagyon illik. Frissen egyétek, az avokádó nem szereti, ha felvágva el van téve.
Nekem kicsit zsíros volt, az arányokon lehet úgy javítani, hogy 1/2 avokádóhoz 1 egész uborkát vágsz fel!
Lénárt Gitta receptje