Egy könnyű és gyors saláta ebédre?
A káposztához nagyon illik az avokádó, mert az egyik friss-roppanós, a másik puha, lágy, krémes.
Nagy előnye, hogy pillanatok alatt készen van!
Hozzávalók:
- 1/4 káposzta
- 1 kisebb sárgarépa
- pár levél petrezselyemzöld
- 1/2 avokádó,
- citromlé, só, bors
A káposztát a petrezselyem zölddel konyhai robotgépben morzsásra aprítjuk, a sárgarépát lereszeljük (de az is mehet az aprítóba), összekeverjük citromlével, sóval.
Az avokádót kockákra vágjuk.
Tányérra tesszük a zöldségeket, tetejére halmozzuk a kockára vágott avokádót, kis citrom gerezdeket, és meghintjük finomra őrölt borssal.
Nagyon guszta, ideje megszeretni a salátákat!
Lénárt Gitta
http://gittarawfood.blogspot.hu